Polen natural

Polen de albine, natural
Totul despre polenul natural

 

Polenul apartine lojei lemn (origine vegetalã, influente predominante pe functionarea ficatului, muschilor, legat de miscare, regenerare, crestere). Pãstura este polen transformat prin fermentare de cãtre albine cu ajutorul unor bacterii specifice; fermentarea permite spargerea exinei si eliberarea substantelor nutritive din interior.

Polenul transportabil pe calea aerului (anemofil) este cel responsabil in marea majoritate de „alergia la polen”, si nu polenul recoltat de albine, care este de tip entomofil (transportat de la floare la floare de cãtre albine, bondari, fluturi).

Polenul reprezintã celulele sexuale vegetale masculine; Polenul are o mãrime cuprinsã între 20-200 mm si o membranã externã numitã exinã.

Compozitie polenului de albine: Polenul cuprinde toti aminoacizii esentiali, lipide, glucide, vitamine, minerale, enzime; polenul proaspãt recoltat contine foarte mult Qi, putând fi considerat astfel un adevãrat aliment viu (în realitate asa si este).

Proprietatile polenului: Polenul este afrodiziac, anabolizant biologic, antibacterian, antidepresiv, antiinflamator, antiparazitar, antipiretic, antitoxic, biostimulator, dietetic, antianemic, diminueaza hemoragiile, scade colesterolul, euforizant, amelioreazã functiile cerebrale, gastrice, ale intestinului gros, functiile hepatice, sexuale, ale tiroidei, intervine în procesul cresterii, în procesul nasterii, amelioreazã structura pielii, întinereste mintea, creierul si viata emotionalã. Întãreste capilarele sanguine, inima, sistemul imunitar. Este un tonic general.

 

 

Indicatii: Distrofii, anorexie, rinitã alergicã, boli hepatice, ulcer gastro-duodenal, tulburãri de dinamicã sexualã, prostatite, hiperlipidemie, anemie, anginã pectoralã, insuficientã cardiacã, tulburãri de circulatie perifericã, flebite, ulcer varicos, varice, schizofrenie, oligofrenie, în medicina sportivã ca stimulator al efortului fizic, adjuvant în neoplazii.

Contra-indicatii: Alergii de tip respirator la polen de albine (atentie, nu la cel anemofil); Polenul care poate pãtrunde în arborele respirator în timpul inhalatiilor cu miere si/sau propolis; Alergii de tip alimentar; Atunci când polenul se administreazã normal, per oral si determinã simptome de tip alergie digestiva (crampe abdominale, diaree etc.); Diabet zaharat; Polenul poate contine pâna la 30-32 % glucide si nu se recomandã deci în cantitate mare la diabetici; în cantitate micã poate avea însã rezultate foarte bune, având în vedere cã polenul contine toti amino-acizii esentiali necesari sintezei insulinei; Ulcer gastro-duodenal, gastrita Cand polenul este administrat crud (brut), inainte de mese, în cantitate relativ crescutã, datorate exinei care poate avea o structura asprã, „tepoasã”.

 

Mod de administrare:

– 20-30 g/zi la adult, 5-10 g/zi la copil; la sugari se recomanda *pastura . Este bine sã se administreze combinat cu mierea si adãugat în suficient de multe lichide.
– în tablete („Revipol”), granule amestecate cu lecitinã („Polenolecitinã”) etc.
– în amestecuri cu miere, lãptisor de matcã, plante medicinale etc.